Het bakkersvak kent tal van specifieke benamingen voor de verschillende werkzaamheden. Op deze pagina laat Vers-inspiratie  je kennis maken met een aantal van deze begrippen.

Klik op een foto voor een vergroting. 

Klik op een letter voor de juiste pagina.
 
   

Japonais 
Schuim met hazelnoot of amandelpoeder.

Foto: Ambachtsbakker Portvlies, Overveen

Jocondebiscuit
Fijn amandelbeslag. De Joconde biscuit bestaat uit gemalen amandelen en eiwitten, meel, suiker en boter. De textuur is zacht en luchtig. 

Juliënne
In lange reepjes gesneden groente, vlees en dergelijke.

© Wil Doomen - Publicatiedatum: 28 April 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl