Het bakkersvak kent tal van specifieke benamingen voor de verschillende werkzaamheden. Op deze pagina laat Vers-inspiratie  je kennis maken met een aantal van deze begrippen.

Klik op een foto voor een vergroting. 

Klik op een letter voor de juiste pagina.
 
   

Waterglazuur
Een mengsel van poedersuiker en vocht met of zonder smaakstof.

Foto: My life as Eline

Weken
Langzaam zacht laten worden en zwellen van gedroogde ingrediënten in koud vocht.

Wellen
Het in warm vocht laten zwellen van meestal gedroogde ingrediënten, zoals rozijnen.

Foto: kookboek Katrijn 

Wellingtonspijs
Amandelspijs dat heel fijn is gedraaid en met eiwit wordt vermengd om te verwerken in amandel (spijs)koekjes.

Foto: Patisserie de Ridder, Bussum

Wieksen
Het voor het bakken bestrijken van brooddeeg of het bestrijken van gebakken broodproducten met wieks. Een mengsel van water en suiker, in de broodbakkerij gebruikt om broden mee te bevochtigen direct nadat ze uit de oven komen.

© Wil Doomen - Publicatiedatum: 28 April 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl