Het vlees van de zwijnsbout is donkerder van kleur en veel vetter dan het vlees van de varkens die we normaal op tafel krijgen. Net als bij het gewone varkensvlees zijn ook bij het wilde zwijn de 'fricandeau'delen malser en zachter. Het vlees van de overige delen heeft een duidelijk langere bereidingstijd. De delen met veel pezen en zenen* worden veelal voor een stoofpot of zwijnsgoulash gebruikt.

Een bout zonder been wordt vaak naar believen van de slager gekruid en opgebonden voordat het stuk de stoofpan of de oven in gaat. (foto onder).

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

 
energie 105 kcal
eiwit / vet 19 gr. / 3gr.
koolhydraten 0 gr.

Bereidingswijzen

 
bakken 60-75 min. per kg.
grill / bbq ja
fondue / gourmet  nee


 

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl