21-september-2021 |
Rillettes de sanglier

Rillettes de sanglier

Wild zwijnsvlees en reuzel staan aan de basis van deze Franse specialiteit. Het vlees wordt zolang gekookt in de reuzel en het eigen vocht tot het uit elkaar valt in vezels waarna kruiden als peper, foelie en zout worden toegevoegd. Afhankelijk van de landstreek kunnen ook andere (Provençaalse) kruiden en/of wijn toegevoegd worden. De hete massa wordt afgekoeld in stenen of glazen kommen. Het eindresultaat is een uiterst smakelijke en smeerbaar draadjesvlees met een hoog vetgehalte.

Variaties zijn: rillettes van gewoon varkensvlees, -de Bresse: van gevogeltevlees, -canard van eendenvlees, -de lapin van konijnenvlees, en -d'oie van ganzenvlees. 

• Als snack, op toast, als voorgerecht, bij een buffet of bij de brunch.

Herkomstgegevens

Vleessoort wild zwijn
Land van herkomst Frankrijk
Producent  
Terug naar boven