Er zijn tientallen materialen die gebruikt worden om vlees en vleeswaren mooi te presenteren. Van belang is daarbij natuurlijk de inrichting en de sfeer van de winkel. 'Vers-inspiratie' laat slechts een aantal voorbeelden zien van de tientallen mogelijkheden die voorhanden zijn. 

 

Toonbankschalen

Schalen zijn er in verschillende uitvoeringen. In roestvrij materiaal en kunststof. Het voor- deel van kunststof is de mogelijkheid om een kleur naar wens te kiezen. Belangrijk bij de keuze is dat de kleur van de schaal de natuurlijke vleeskleur moet ondersteunen. Soms worden voor de verschillende productgroepen andere kleuren schalen gebruikt. 

 
 

Schephouder

Speciale houder die in de toonbank kan worden gebruikt om verontreiniging door rondslingerende scheppen te voorkomen. 

 

 
 

Metalen schaal

De meest gebruikte schalen zijn van roestvrij materiaal. Ze zijn makkelijk in het gebruik en goed schoon te houden. De schalen hebben op de vier hoeken noppen die een ruimte van enkele millimeters veroorzaken met de bodem van het koelmeubel. Daardoor bevriest de schaal en het daarop liggende vlees niet. Het materiaal is optimaal koude geleidend. metalen schaal

 
 

Tapasplank

Olijfhouten plank geschikt voor vleeswaren, borrelhapjes en tapas. De plank is vervaardigd van natuurlijke materialen.

Meer info bij: Bowls and Dishes

 
 

Buffetplank

De plank wordt gezaagd van teakhout afkomstig van teakbomen uit Java. De planken zijn massief en 4 - 5 cm dik. Het is een natuurproduct waarin na verloop van tijd scheuren kunnen ontstaan. Geen probleem. Dat hoort bij de natuurlijke uitstraling van teakhout. Het onderhoud geschiedt met een speciale was of olie. 

Meer info bij: Bowls and Dishes

 
 

Presentatiestoep

Voor de presentatie van stukken en voorgesneden vleeswaren worden vaak stoepen gebruikt. Ze kunnen op de bodem van de toonbank geplaatst worden en zorgen voor een beter overzicht van de aangeboden artikelen. De stoepen zijn veelal van kunststof.

Meer info: Van Erkel Presentatie & Communicatie

 
 

Vleeswarenstoep

Soms zie je ook presentatiestoepen waarin gaten zijn gestanst. Deze stoepen worden gebruikt bij een toonbank waar de kou hoofdzakelijk vanaf de onderkant komt. Die kou kan dan de op de stoepen gepresenteerde vleeswaren beter bereiken. 

 
 

Speerpunt

Om een bepaalde vleessoort, vaak een aanbieding of een bijzondere lekkernij, beter te laten opvallen is het speerpunt bedacht. Meestal is het een plateau op pootjes waardoor het aangeboden artikel wat hoger in de toonbank komt te liggen. Speerpunten zijn er in talloze maten en vormen. De hoogte is afhankelijk van het gebruikte koelsysteem.

 
 

Groenstrip

Dit decoratiemiddel heeft eigenlijk een tweeledig doel. Op de eerste plaats dient de groenstrip als decoratieve scheiding tussen de verschillende schalen. Meestal worden ze gebruikt om de vleessoorten duidelijk van elkaar te scheiden. Daarnaast houden ze materialen als paneermeel van de naast liggende schaal weg en voorkomen zo verontreiniging. Groenstrips zijn volledig van kunststof en gaan mee in de vaatwasser om ze goed schoon te ho

 
 

Groendecoraties

Versierende decoratie zijn ontstaan vanuit de gedachte dat ze uiteraard de toonbankpresentatie verfraaien, maar ook om te voorkomen dat het vlees en de vleeswaren verontreinigd kunnen worden door natuurlijke materialen wanneer die bij voorbeeld niet goed worden gewassen. Verder zijn ze voordeliger dan steeds weer nieuwe verse decoraties te moeten kopen. Groendecoraties zijn verkrijgbaar voor elke denkbare gelegenheid.

 
 

Kunstfruit

Echt fruit heeft als nadeel dat de smaak en de geur al snel worden overgenomen door het verse vlees. Jouw slager voorkomt dat door kunstfruit te gebruiken. Het materiaal is tegenwoordig vaak niet van echt te onderscheiden en kan evenals de groendecoraties zo mee in de vaatwasser. Dus geen geur- en smaakoverdracht meer. 

 
 

Kunstham

Etalages en hangrekken in de winkel zijn vaak niet de meest geschikte plek om vlees en vleeswaren te etaleren. Zelfs gekoelde etalages moeten aan strenge eisen voldoen. De inhoud van deze etalages wordt namelijk blootgesteld aan overmatig zonlicht en extra stralingswarmte van buiten waardoor de kwaliteit van het gepresenteerde materiaal nadelig wordt beïnvloed. Daardoor werken slagers waar nodig met kunststof hammen en worsten. In combinatie met goed houdbare producten en een goede groendecoratie is het voor een leek moeilijk te onderscheiden wat echt is en wat niet.

 
 

Kunstworst

Soms zie je worsten die absoluut niet van echt zijn te onderscheiden. Dat komt omdat ze zijn vervaardigd met verduurzaamde echte omhulsels. Deze worsten zijn een prachtige manier om een winkel te verfraaien. Groot voordeel is dat ze niet indrogen of verkleuren wat bij de echte producten na verloop van tijd wel het geval kan zijn. Verkleuren en uitdrogen betekenen kwaliteitsverlies en daar zit ja als klant niet op te wachten. 

 

 

- Publicatiedatum: 30 May 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl