Er zijn per dag verschillende eetmomenten waarbij de slager en zijn medewerkers een uitstekende rol kunnen vervullen. Dat variëert van jouw trek in een lekker en vers broodje tot een warme gehaktbal en zelfs een kant-en-klare maaltijd. Per slager is het aanbod verschillend. In een kleinere wijk zal er vaak geen belangstelling zijn voor broodjes, maar meer interesse voor een warme maaltijd. In tegenstelling tot een drukke winkelstraat. Daar zullen de snacks en de broodjes juist weer interessant zijn. 

Klik op een foto voor de vergroting.

 

Maaltijden

Steeds meer slagers gaan er toe over om in eigen keuken vervaardigde maaltijden te verkopen. De presentatie van dergelijke producten is niet eenvoudig. Vooral het vers presenteren is niet makkelijk. Maaltijden verkleuren snel en drogen gauw uit. Vaak worden de gepresenteerde schotels afgegarneerd (versierd) met enkele ingrediënten die ook in de maaltijd zelf voorkomen. 

 
 

Verpakte maaltijden 

De maaltijden kunnen uit vers uitgeschept worden om ze vervolgens te verpakken. Dat gebeurt in speciale schotels die of ovenvast of magnetron-bestendig zijn. Bij onzekerheid kun je de slager vragen naar de soort schotel. Een complete maaltijd wordt vaak in één bakje geschept en vervolgens van een deksel voorzien. Samengesteld menu's zoals hierboven worden vaak ingeseald* meegegeven. Sealverpakkingen zijn vaak meervaksschalen die met een speciale sealmachine met behulp van hitte dicht worden geseald. 

 
 

Tapas

Het is altijd weer een smakelijk feest om een goede presentatie van tapas te zien. De kleur, de vorm en de vaak afwijkende presentatie brengen het water in de mond. Vraag de medewerkers om de verschillende tapas zoveel mogelijk in aparte bakjes te verpakken. Het zou jammer zijn wanneer gedroogde lekkernijen bijvoorbeeld besmeurd zouden worden met de olijfolie van andere producten en ze zo elkaars smaak overnemen.

 
 

Salades en sauzen

Het grootste probleem bij het vers en fris presenteren van salades en sauzen is het snel uitdrogen van de randen van de bakken. Het bijhouden van de presentatie is dan ook een kwaliteitskenmerk van de verkopende slager. Een frisse en strakke presentatie is bepalend voor de kwaliteit.

 
 

Warmhoudkast

Het komt nog wel eens voor dat de slager beschikt over een speciale warmhoud kast of toonbank voor het presenteren van warme maaltijden of snacks. De warmte in het meubel moet een constante temperatuur van minimaal 60°C hebben om bederf te voorkomen. Een warmhoud meubel is geen garantie voor kwaliteit. Alles moet er vers in om zo snel mogelijk verkocht te worden. Alleen dan is de kwaliteit gegarandeerd.

 
 

Belegde broodjes

Er is een heel scala aan verse broodjes verkrijgbaar binnen de moderne slagerij. Alhoewel gezegd moet worden dat niet iedere slager zich ermee bezig houdt. De verkoop valt of staat namelijk met de belangstelling van een klant. In drukke winkelstraten vind je vaak zelfs speciale toonbanken waar de broodjes op verzoek worden samengesteld. Meestal met vleeswaren uit de eigen worstkeuken. 

 
- Publicatiedatum: 30 May 2016

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl