De internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten zorgt ook dit jaar weer voor flink meer verbazing, inspiratie en motivatie. Al vroeg in het jaar was het grootste gedeelte van de beschikbare vierkante meters verkocht. Het werd al snel duidelijk dat de gekozen koers van vorig jaar een schot in de roos is gebleken bij zowel bezoekers als standhouders. De professionele en eigentijdse internationale vakbeurs wordt dit jaar gehouden op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober in Expo Houten.

Hetgeen de bezoekers direct het meest in het oog zal springen is wederom de centralisatie van alle marktkramen in hal 1. Na het grote succes van vorig jaar was het eenvoudig om te beslissen dat dit element op dezelfde manier terug moest komen. Wat ook terugkomt is de wedstrijd voor winkeliers en hun team. Vorig jaar werd gestreden om de ‘Mooiste Foodbruidstaart’, dit jaar wordt er gestreden om het mooiste en beste kerstpakket. 
Nieuw dit jaar is de bioscoop in hal 2, hier worden educatieve films getoond, die allen te maken hebben met foodspecialiteiten. Enerzijds zijn het films over het productieproces, en anderzijds films die meer vertellen over het verhaal van een product(groep).

De internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten is dé vakbeurs voor foodspecialiteiten, gericht op foodspeciaalzaken en aanverwante kanalen. Producenten, importeurs en groothandels tonen op de beurs uitgebreide assortimenten en noviteiten in Hollandse en buitenlandse kazen, boerenkaas, noten, zuidvruchten, chocolade, bonbons, koffie, thee, vleeswaren, wijnen en nog veel meer heerlijke delicatessen. Maar ook drankspecialiteiten, geschenkartikelen en verpakkingsmaterialen, bedrijfskleding en winkelinrichting komen ruim aan bod. 

Win een kaasreis naar Zwitserland

Vakbeurs Foodspecialiteiten heeft in samenwerking met Swiss Cheese Marketing (SCM) een quiz opgezet waar mooie prijzen mee te winnen zijn. Maar liefst zes keer wordt de hoofdprijs ‘een kaasreis naar Zwitserland voor 2 personen’ weggegeven. De quiz wordt drie keer per dag gespeeld in de bioscoop. Aanmelden voor de quiz kan op quiz.vakbeursfoodspecialiteiten.nl.

Noviteiten

Ook dit jaar wordt er door vele exposanten gestreden om de eretitel ‘Beste noviteit’ voor een nieuw product, dienst of concept op de markt. Een deskundige jury bestaande uit Felix Wilbrink, Puck Kerkhoven, Ad Kuyten en Evert Schonhage krijgt de bijna onmogelijke taak om de beste, mooiste of lekkerste noviteit te verkiezen.

Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours en Buitenlands Kaaskeurconcours

Al sinds jaar en dag is de Nationale Kaaskeuring een vertrouwd gezicht op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Hier kunnen kaasliefhebbers (professionals én liefhebbers) hun kaaskennis meten door anoniem mee te doen aan de kaaskeuringen van binnen- en/of buitenlandse kazen. Inderdaad, ook buitenlandse kazen! De organisatie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten is ook zeer verheugd te melden dat het Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas heeft besloten om hun competitie dit jaar ook op de Vakbeurs Foodspecialiteiten te houden. Inschrijven kan op de websites: www.nnkc.nl en/of www.kaasgilde.nl.

Certificering Foodspecialiteitenwinkels

Vanaf 1 oktober 2019 gaat een vernieuwde Certificering Foodspecialiteitenwinkels van start. Op de beurs is ook een stand aanwezig waarin meer informatie te vinden is over de vernieuwde opzet en inhoud. De nieuwe certificering geeft een ondernemer nog meer ondersteuning bij zijn bedrijfsvoering en het scherp blijven op micro- en macro-ontwikkelingen rondom het ondernemerschap en de winkel. De certificering is een initiatief van Stichting Foodspecialiteiten Nederland en wordt door FOODBASE uit Wageningen als onafhankelijke partij uitgevoerd.

Bron: Foodspecialiteiten

- Publicatiedatum: 23 July 2019

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl