Vraag jij je ook af of de partij waar jij als ondernemer op wil stemmen wel ondernemersvriendelijk is? En vraag je je af hoe de verschillende partijen denken over de thema’s die jij het belangrijkst vindt? Dat kan nu getest worden met het Ondernemerskieskompas. 

Het Ondernemerskieskompas is anders dan het normale Kieskompas, omdat het extra vragen bevat over alle aspecten van het ondernemen. ‘Een ondernemer is toch een aparte diersoort, die misschien heel andere belangen heeft dan niet-ondernemers’, zegt André Krouwel, politicoloog aan de Vrije Universiteit Amsterdam en oprichter van het Kieskompas. De vragen van het Ondernemerskieskompas gaan over zzp’ers, topinkomens, duurzaamheid, energiekosten, ontslagrecht, verkeer en de mate van overheidsbemoeienis. Het Ondernemerskieskompas kwam tot stand in samenwerking met BNR en het FD en op basis van interviews met ondernemers over de voor hen meest relevante thema’s. 

Het Ondernemerskieskompas laat meewegen hoezeer je het met een bepaalde stelling eens bent en welke thema’s voor jou van groter belang zijn. De grootste onderlinge verschillen tussen de politieke partijen zijn te zien in de mate van dwang die zij rond allerlei thema’s aan bedrijven willen opleggen.

Waarom invullen altijd zin heeft, ook als je het al denkt te weten

De resultaten zijn van belang voor ondernemers. Ze laten namelijk zien hoe ondernemers over allerlei politieke thema’s denken en tussen welke partijen zij twijfelen. Bovendien kan het komende kabinet er wat aan hebben. ‘Met deze gegevens kunnen wij heel goed aan de formateurs vertellen wat ondernemers vinden en dat partijen misschien helemaal niet hoeven vast te houden aan wat in hun programma staat, omdat de meerderheid van de ondernemers iets anders wil.’

Bij ondernemers bestaat volgens Krouwel veel ongenoegen, bijvoorbeeld over de regels waar zij tegenaan lopen.

Klik hier voor meer informatie

Bron: BNR

- Publicatiedatum: 21 February 2017

Copyright 2021 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl