De NVWA onderzocht in het kader van de jaarlijkse zoutmonitoring onder meer 10 productgroepen levensmiddelen (brood, chips en zoutjes, conserven, (diepvries-)snacks, kaas, kant-en-klaarmaaltijden, koek en banket, sauzen, soep en vleeswaren). De resultaten van de bemonstering wijzen uit dat de afgelopen 5 jaar het zoutgehalte zo’n 10% is gedaald in de onderzochte levensmiddelen. Hiervoor zijn vooral de  productgroepen brood, chips en zoutjes, conserven, kaas en kant-en-klaarmaaltijden verantwoordelijk. Wel zijn er nog steeds grote verschillen in zoutgehaltes binnen dezelfde productsoorten.

www.nvwa.nl

© vakblad Vers-inspiratie - een uitgave van b2b Communications BV - (026) 370 00 27 - Publicatiedatum: 24 April 2017

Copyright 2020 vers-inspiratie.nl | All Rights Reserved | vers-inspiratie.nl

Vers-inspiratie is een project van b2b Communications. Powered by Wallbrink Crossmedia Groep

Advertentietarieven | Privacystatement | Email saskia@b2bcommunications.nl